Blåa

Varmt välkomna till oss på Blåa!

Vår miljö är anpassad efter barnen och deras behov. Det innebär bland annat att vi pedagoger sitter på golvet när barnen leker och upptäcker. Vid måltiderna och fruktstunden sitter vi vid bord och stolar som är anpassade till barnens höjd. Barnen får hjälpa till med det mesta, såsom av- och påklädning, dukning och torka bord. Vid matstunden får barnen möjlighet att träna på att ta mat och dryck själv. Vi har även Montessorimateriel som är anpassat till de yngsta barnen.
Under en vecka har vi olika planerade aktiviteter såsom skapande, skogen, biblioteket, "lek och rörelse" och sångstund med de andra barnen på Montessori.


Ledorden i Blåa verksamhet är trygghet, glädje och lugn.

  • TRYGGHET

Trygghet är grunden för all utveckling och inlärning. För att våra yngsta barn ska kunna utvecklas till sin fulla potential så är det livsviktigt att de känner sig trygga.

  • GLÄDJE

För oss är glädje i barngruppen ett tecken på att barnen trivs och är trygga med oss pedagoger och varandra. Det är först när man är trygg som man kan uppleva äkta glädje!

  • LUGN

I dagens samhälle är det ofta ett högt tempo. Därför tycker vi att det är viktigt att barnen ges möjlighet till en lugn miljö på förskolan. En miljö där barnen får tid att utvecklas, reflektera och ta till sig det de lärt sig utan stress.

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.